Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarında Fiyatlandırma ve Kullanım Farkları

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Elektrikli araç şarj istasyonu (E-Mobilite Sistemi), elektrikli araçların yaygınlaşmasına bağlı olarak şarj ihtiyaçlarının hızla artması ile yaygınlık kazanmıştır. Ülkemizde elektrikli araçların kullanımının sürdürülebilir olması ve elektrikli araçların çokça tercih edilmesinden dolayı etkin bir şarj altyapısı oluşturulması gerekmektedir. Bu noktada, ülkemizde EATON elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu…

Isı Pompası Neden Buzlanır

Isı Pompası Neden Buzlanır?

Isı Pompası Neden Buzlanır? Isı pompaları dört mevsim çalışacak şekilde üretilmiştir. Dışarıdaki hava sıcaklıklarının kış aylarında düşmesi durumunda hatta 0°C’nin altında bir sıcaklıkta bile, ısı pompası bulunduğu ortamdan aldığı ısıyı içerisinde bulunan teknoloji ile beraber tüketim noktalarına ileterek sıcak su kullanımı ve ortam ısıtması için ısıtma suyu üretilir. Buna bağlı olarak…

HEPA Filtrenin Faydaları Nelerdir

HEPA Filtrenin Faydaları Nelerdir?

HEPA Filtrenin Faydaları Nelerdir? Yüksek verimli partikül filtresi olarak adlandırılan filtreler havadaki solunabilir tozları, virüsleri, polen ve dumanları partiküllerinden ayırarak temizlemekle birlikte bakteri ve çeşitli zehirli materyallerden de koruyor. Klima alırken HEPA filtreli klimaların tercih etmeniz gerekmektedir. Bu filtreye sahip klimaların tercih edilerek kullanılması oldukça fazladır. Sadece hava temizliği değil…

Klima Neden Koku Yapar

Klima Neden Koku Yapar?

Klima Neden Koku Yapar? Klimaların koku sorunu, klimaların çalışması sırasında klima sisteminin içine biriken tozların ve kirlerin filtreleri, bobinleri tıkamasıyla gerçekleşir. Klima bakımlarını periyodik şekilde gerçekleştirmek bu sorunların çözümünü ve klimaların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Klimadan Neden Kötü Koku Gelir? Klimalardan gelen kötü koku, ortamın hava kalitesini ve insan…

ges kurulumu için firma seçerken nelere dikkat etmeliyiz
ges kurulum sürecinde alınması gereken izinler nelerdir

Güneş enerji santrali kurulum sürecinde alınması gereken izinler nelerdir?

Güneş enerji santrali kurulum sürecinde alınması gereken izinler nelerdir?  Türkiye’de Güneş Enerji Santralleri (GES) kurulum sürecinde alınması için yerel ve ulusal düzenlemelere uygun izinler ve yerine getirilmesi gereken prosedürler oldukça detaylı ve adım adım izlenmesi gereken bir süreçtir. Bu süreçler arasında çevre izinleri, inşaat ruhsatı ve elektrik üretim lisansı bulunmaktadır…

ges kurulumu için lokasyon seçimi nasıl olmalıdır

Güneş Enerji Santrali Kurulumu için Lokasyon Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Güneş Işınımı ve İklim Koşulları Güneşlenme Süresi; Bölgenin yıllık güneşlenme süresi yüksek olmalıdır. Türkiye’de özellikle Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve iç Anadolu bölgeleri coğrafi konumu nedeniyle sahip olduğu güneş enerji potansiyeli açısından bir çok ülkeye göre şanslı durumda ve yüksek güneş ışınımına sahiptir. İklim Verileri; Bölgenin uzun vadeli iklim verileri incelenmelidir….

güneş enerji sistemleri'nin etkili kullanımı

Güneş Enerji Sistemleri’nin Etkili Kullanımı

Panel Yerleşimi ve Bakımı Doğru Yerleşim; Panellerin en fazla güneş ışığını alacak şekilde yerleştirilmesidir. Güney yönde, maksimum verimlilik sağlamaktadır. Yerleşim ve açı coğrafi konuma ve mevsimlere göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden panellerinizi yerleştirirken firmamıza profesyonel bir değerlendirme yaptırarak ve en uygun dizilim şeklini seçmek, uzun vadede yüksek verim almanın yolunu…

ges kurulum aşamasında dikkat edilmesi gerekenler

Güneş Enerji Santrali Kurulum Aşamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş Panellerinin Kurulacağı Yer Seçimi Güneş Işınımı; Yüksek güneş ışınımı alan bölgeler tercih edilmelidir. Güneş enerjisi panelleri, güneş ışınlarını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren fotovoltaik hücrelere sahiptir. Yüksek kaliteli paneller, güneş ışığını yüksek verimlilikle elektrik enerjisine dönüştürme kapasitesine sahiptir. Bu da daha fazla enerji üretimi demektir. Arazi Özellikleri; Arazi yapısı düz…

hava temizleme cihazı ne işe yarar

Hava Temizleme Cihazı – Ne İşe Yarar- Kullanım Alanı

Hava Temizleme Cihazı – Ne İşe Yarar – Kullanım Alanı Hayatımızın büyük bir bölümünü kapalı alanlarda geçiriyoruz. Bulunduğumuz ortamın hava kalitesinin ne durumda olduğunun farkında mıyız? Temiz bir solunum için kirli hava tehlikesini en aza indirmek hatta yok etmeye yönelik önlemleri almamız gerekmektedir. Bunları sağlayacak olan hava temizleme cihazları hakkında…

kombi donmalarına karşı alınacak önlemler nelerdir

Kombi Donmalarına Karşı Alınacak Önlemler

Açık Balkondaki Kombi Donabilir mi? Bireysel ısınma sistemlerini kullanarak başta ev ve iş yeri olmak üzere yaşam alanlarının ısınmasını sağlayan tüketicilerin, soğuk kış aylarında alması gereken çeşitli önlemler vardır. Alınacak bu önlemler hem kombinin hem de doğal gaz tesisatının başta donma olmak üzere birçok hasarını önleyeceği gibi hem de yaşam…

2024 yılında doğal gaz abonelik ücreti ne kadar

Doğalgaz Abone Bağlantı Bedeli | 2024

Doğalgaz abonelik ücreti ya da doğalgaz abone bağlantı bedeli, yeni taşınan ya da ev sahibi olanların ilk sorduğu soruların başında gelmektedir. Çünkü, yıl sonlarında eski fiyatlara güncelleme gelir. Bizler de bu içerikte sizlere 2024 doğalgaz abonelik ücretleri ve güvence bedellerini listeledik. Aşağıda yer alan tabloyu incelediğinizde yeni yılda abonelik açtırdığınızda…

gece yatarken kombiyi kapatmalı mıyım

Kombiyi Gece Yatarken Kapatmalı mıyız?

Kış aylarında en sık karşılaştığımız sorulardan biri de “Gece yatarken kombi kapatılır mı?” Peki, gerçekten gece kombiyi kapatmak enerji tasarrufu sağlar mı? İşte bu sorunun detaylı cevapları ve dikkat edilmesi gereken noktalar. Birçok kişi, gece yatarken kombiyi kapatmanın enerji tasarrufu sağlayıp sağlamayacağını merak etmektedir. Şunu özellikle belirtmemiz gerekir ki, kombinin…

merkezi ısıtma sistemi nedir

Merkezi Isıtma Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? | Fatura Hesaplama

Merkezi ısıtma sistemi, günümüzde en çok tercih edilen ısınma tercihleri arasında yerini koruyor. Özellikle kombi sisteminin yaygın olmadığı bölgelerin büyük çoğunluğunda yoğun şekilde kullanılıyor. Durum böyle olunca, merkezi ısıtma sistemi hakkında da insanlar birçok konuyu merak ediyor. Bizler de bu yazımızda merkezi ısıtma sistemleri hakkında araştırma yapan kullanıcılarımızın sorularına tüm…

kombi alırken dikkat edilmesi gerekenler

Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler? – Güvenlik, Verimlilik ve Kapasite

Sevgili okurlar, bu yazımızda “kombi alırken dikkat edilmesi gerekenler” ile ilgili harika bir içerikle karşınızdayız. Kombi araştırması yaparken nelere dikkat edeceğinizi bilmiyorsanız dert etmeyin. Evinize ya da iş yerinize en uygun kombiyi seçmeden önce bilmeniz gereken her detay bu yazıda yer verdik. Metrekare Büyüklüğüne Göre Kombi Seçimi Nasıl Yapılır? Aşağıda…

su aboneliği nasıl alınır

Su Aboneliği Nasıl Alınır? | Gerekli Evraklar ve Abonelik Ücreti

Su aboneliği açtırma işlemi yeni ev alındığında ya da kiraya çıkıldığında yapılması gereken ilk işlemlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra doğalgaz aboneliği ve elektrik aboneliği de aynı şekilde… Evinizde yaşamaya başlamaya karar verdiğiniz andan itibaren bu üç aboneliği ilk fırsatta açtırmanız gerekiyor. Peki, su aboneliğini en kısa yoldan nasıl açtırabilirsiniz?…

doğal gaz borusu döşenirken nelere dikkat edilmeli

Doğal Gaz Borusu Döşenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğalgaz borusu döşeme, tesisat içerisinde hayati derece önemli adımlardan bir tanesidir. Çünkü doğalgazın dağıtımı bu borular sayesinde gerçekleşir. Doğalgaz Borusu Nedir? Her gün evimizde, mutfağımızda ve iş yerlerimizde doğalgaz kullanılmaktadır. İşte, bu gaz dağıtımını gerçekleştiren parça ise doğalgaz borularıdır. Doğalgaz boruları, içinden akışkanın aşırı yanıcı ve uçucu olması nedeniyle, güvenliğimiz…

kombi bakımı ne zaman yapılır

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Doğalgazlı evde yaşayan bireylerin en merak ettiği soruların başında “kombi bakımı ne zaman yapılır?” gelir. Çünkü, kombi cihazları ısınma, sıcak su ve mutfak ihtiyaçlarımızı gideren son derece kullanışlı bir teknoloji. Bu yüzden, kombi bakımının aksatılmadan, periyodik olarak yapılması gerekir. Kombi Bakımı Ne Sıklıkla Yaptırılmalıdır? Kombi bakımı ne zaman yapılır? sorusunun…

en iyi kombi markaları

En İyi Kombi Markaları | Hangi Kombi Markaları Tercih Edilmeli?

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber birçok kişi evinde ya da iş yerinde kullanacağı ” en iyi kombi markaları hangisidir? ” diye araştırıyor. Peki, özellikle ülkemizde en çok tercih edilen kombi markaları hangileri? Ev için hangi kombi modelleri daha uygun? Aslında bu iki soru kullanıcılar için kritik öneme sahip. Tabi burada tercih…

oda termostatı nedir ne işe yarar

Oda Termostatı Nedir, Ne İşe Yarar? | Tasarruf Sağlar mı?

Oda termostatı; kombi cihazlarıyla birlikte çalışan gereksiz ısınmanın önüne geçen ve yakıt tasarrufu sağlayan cihazdır. Kullanımı ve kurulumu son derece basit olan bu cihazlar radyatörlere (petek) sabitlenir. Radyatör ısı seviyesini belirlenen ısı sıcaklığına geldiğinde cihazın yapısı bu uyarıyı alır ve ısıyı sabitlemeye çalışır. Yukarıda sizler için sistem hakkında kısa bir…

radyant ısıtma nedir nasıl çalışır

Radyant Isıtma Nedir, Nasıl Çalışır? | Radyant Isıtıcı Tipleri ve Özellikleri

Radyant ısıtma sistemleri, bulunduğu ortamda yer alan kişi ya da nesnelerin direkt olarak ısınmasını sağlayan cihazlara denir. Radyant Isıtma Nasıl Çalışır / Çalışma Prensibi Nedir? Radyant ısıtıcı sistemlerine, güneş gibi ısı enerjisini hedeflenen bölgeye iletir ve bu bölgede yer alan kişi ya da nesnelerin ısınmasını sağlar. Özellikle kafe, restoran, stadyum…

kombin evin neresinde olmalı

Kombi Evin Neresinde Olmalı? Balkon mu Mutfak mı?

Doğalgazlı evlerde kullanıcıların en çok merak ettiği konuların başında “kombi evin neresinde olmalı?” sorusu gelir. Çünkü, bazı evlerde mutfakta ocağa yakın, bazılarında ise balkonda kullanıma uygun. Peki, mutfakta mı yoksa balkonda mı olması gerekir? Kombi Evin Hangi Bölümüne Monte Edilir? Doğalgazlı ısıtma sistemleri içerisinde hem verimli ısınma hem de enerjide…

kombide yüksek bar (basınç) nasıl düşürülür

Kombi Suyu Boşaltma | Kombide Yüksek Bar (Basınç) Nasıl Düşürülür?

Kombi suyu boşaltma süreci, yüksek basınca sahip kombilerde olmazsa olmaz işlemlerin başında. Kombiden tam performans almak için bar seviyesinin uluslararası standartlarda olması gerekir. Peki, kombinin suyu nasıl boşaltılır? Kombi suyu boşaltma vanası nerede bulunur? Adım Adım Kombi Suyu Nasıl Boşaltılır? Kombiye su bastınız ve basınç değeri 2’nin üzerine mi çıktı?…

fan coil sistemi nedir nasıl çalışır
kombiden neden ses gelir

Kombiden Neden Ses Gelir? | Sıcak Suyu Açınca Kombiden Ses Gelmesi

Kombiden ses gelmesi ile ilgili hemen herkesin bir tecrübesi vardır. İlk başta çok önemli gibi gözükmese de sonrasında kombinin daha büyük arızlar yaşamasında öncü olabilir. Eğer sizlerde yakın zamanda “Kombi ses çıkarıyor. Ne yapmalıyım?” sorusunu soruyorsanız bu içerikte yer alan bilgiler oldukça fayda sağlayacaktır. Öncelikle belirtmek gerekir ki, kombinin uğultu…

eaton elektrikli araç şarj üniteleri

EATON Elektrikli Araç Şarj Üniteleri

Bir dünya markası olan EATON, geliştirdiği elektrikli araç şarj üniteleri sayesinde enerji alanında sürdürebilirliğe büyük katkı sağlayan firma. Özellikle yeni nesil sistemde çevreci araçların bütün ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen EATON, elektrikli araç şarj cihazları alanında da birçok seçenek sunuyor. Bizler de bu yazımızda, EATON firmasının özellikle Türkiye’de kullanıcıların hizmetine sunduğu en…

kombi neden su akıtır

Kombi Neden Su Akıtır?

Isınma ve ısıtma ihtiyacını karşılayan kombi hakkında en çok merak edilen konu “kombi neden su akıtır?” sorusudur. Çünkü kombinin eksiltmesi bir nevi basıncın düşmesine neden olur. Peki, ısıtma ve ısınma sürecinin performansını etkileyen kombi su akıtmasının nedenleri nelerdir? Kombi su akıtıyorsa ne yapmak gerekir? Kombinin Su Akıtmasının Nedenleri Kombinin sürekli…

ısı pompası nedir nasıl çalışır

Isı Pompası Nedir, Nasıl Çalışır?

En iyi ısıtma sistemleri içerisinde önemli bir konuma sahip olan ısı pompası ile ilgili en önemli bilgileri bu içerikte sizler için bir araya getirdik. Yazımızın içerisinde Isı pompası kurulumu, çalışma prensibi ve daha çok hangi alanlarda kullanıldığıyla ilgili detaylara verdik. Gelin hiç vakit kaybetmeyelim ve ısıtıcı türleri arasında önemli bir…

kömür yakıtlı kazan arızaları

Kömür Yakıtlı Kazanlar, Arızaları ve Yapılması Gerekenler

Kömür yakıtlı kazanlar, özellikle ülkemizde doğalgaz alt yapısını bulunması bölgelerde ısınma amacıyla kullanılmaktadır. Yakıt cinsinin kolay bulunmasından dolayı tercih edilen kömür yakıtlı kazanlar, merkezi sistemlerde kullanıldığında tüm binayı, bireysel olarak kat kaloriferi şeklinde kullanıldığında ise bir konutu ısıtırlar. Peki, kömürlü (katı) yakıt kazanı nedir? Ek olarak, katı yakıt kazanı hangi…

daire içi doğal gaz tesisatı döşeme

Doğalgaz Tesisatı | Daire İçi Doğalgaz Döşeme Nasıl Yapılır? (2023)

Doğalgaz tesisatı ve daire içi doğalgaz döşeme ile ilgili olarak sürecin başından sonuna dar tüm detayları detaylı şekilde bu içerikte sizlere aktarıyoruz. Peki, doğalgaz tesisatı nasıl yapılır, kaç gün sürer ve fiyat hesaplama sürecinde neler önemlidir? Doğalgaz tesisatında kullanılan malzemeler nelerdir? Konuttan işyerine, büyük binalardan hastane ya da fabrikaya kadar…

doğal gaz abonelik iptali ücret iadesi ve gerekli evraklar

Doğalgaz Abonelik İptali | Ücret İadesi ve Gerekli Evraklar

Doğalgaz abonelik iptali, kullanıcıların ikamet ettiği adresten ayrılması sonrasında doğal gaz sözleşmesini fesih işlemi olarak tanımlanır. “Doğalgaz abonelik iptali ücret iadesi ne kadar?” ve “Doğalgaz abonelik iptali nasıl yapılır?” soruları da bu süreçte en çok merak edilen konular. Bizler de, evinden taşınan ya da geçici gaz dondurma sürecini başlatmak isteyen…

kombiye su basma nasıl yapılır

Kombiye Su Basma Nasıl Yapılır?

Kombiye su basma işleminin halk arasında kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkar. İşlemin diğer bilinen tabiri ise kombi basıncının yükseltilmesidir. Bu işlemde, kombiye su vererek bir nevi cihazın içerisinde yer alan basıncın arttırılması sağlanır. Kombi basıncının olması gereken seviye ise 1.5 civarıdır. Kısaca belirtmek gerekirse, BAR olarak belirtilen sayaç kısmının…

kombi nedir çeşitleri nelerdir

Kombi Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Kombi çeşitleri ve özellikleri ile ilgili yazımızda hem kombinin tanımını, ne işe yaradığını ve özelliklerini detaylı olarak inceledik. Bu içerik sayesinde ister evinizde ister işyerinizde hangi kombi modelini tercih edeceğinizi net olarak algılayabileceksiniz. Kombi Nedir? Kombi, sıcak su ihtiyacının yanı sıra ısınma ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilmiş, doğalgazlı ısıtma sistemleri bünyesinde…

doğal gaz kaçağı nasıl anlaşılır

Doğalgaz Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

Doğalgaz kaçağı, özellikle doğalgaz tesisatı ya da kombi tesisatının yönetmeliğe göre döşenmediği durumlarda ortaya çıkar. Hayati derecede öneme sahip olan bu gaz kaçağına karşı belli dönemlerde kontrollerin sağlanması gerekmektedir. Çünkü, bu soruna karşı bir önlem alınmazsa hem mal hem de can kayıpları ortaya çıkacaktır. Peki, doğalgaz kaçağı nasıl anlaşılır? Evde…

doğal gaz aboneliğini nasıl üzerime alırım

Doğalgaz Aboneliğini Nasıl Üzerime Alırım?

Yeni ev sahibi olan ya da kiracı olarak yeni bir eve taşınan insanların merak ettikleri konular arasında “doğalgaz aboneliği üzerine alma nasıl yapılır?” sorusu gelmektedir. Bunun sebebi ise mevcut ev sahibi ya da kiracı evden çıkarken doğalgaz aboneliğini kapatmak zorunda kalmasıdır. Böylece eve yeni gelecek kiracı da doğalgaz aboneliğini üzerime…

en çok satan elektrikli araba modelleri

Elektrikli Araba Modelleri | En Çok Satan Elektrikli Otomobiller

Türkiye’de bugüne kadar satışa çıkartılmış en iyi elektrikli otomobil modelleri ve bu araçların özelliklerini sizler için bu yazımızda detaylı olarak inceliyoruz. Özellikle 2010 yılından sonra sayısı hızla artan elektrikli araçlar hakkında birçok kişinin merak ettiği konular var. Örneğin, araba modellerinin batarya kapasitesi, menzili ve şarj süreleri… Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobil…

elektrikli araba nasıl şarj edilir

Elektrikli Araba Nasıl Şarj Edilir?

Elektrikli araç kullanım sayısının tüm dünyada artması “elektrikli araba nasıl şarj edilir?” sorusunu da ön plana çıkartıyor. Özellikle ülkemizde devlet tarafından projesi yürütülen TOGG aracı bu sürecin daha da hızlı gelişmesine olanak sağlıyor. Tabi burada insanları tereddüde düşüren bir durum söz konusu… Elektrikli araç şarj istasyonları! Yazımızda hem bu soruya…

elektrikli araba modelleri için ac araç şarj istasyaonu

Elektrikli Araba Modelleri İçin AC Araç Şarj İstasyonu

Gündelik yaşantımızda sürekli olarak kullanıldığımız elektrik akımı AC alt yapısına sahiptir. Örneğin, evimizde yer alan prizler ve fişler, AC akım üzerinden elektrik sağlar. Büyük oranda AC altyapısı kullanıldığı için elektrikli arama modelleri içerisinde yer alan birçok marka AC şarj istasyonunu daha çok kullanır. BUNU DA OKU: Elektrikli Araç Şarj Süresi…

elektrikli arayı şarj etmek ne kadar sürer
güneş enerjisi nedir nasıl çalışır güneş paneli ile elektrik üretimi

Güneş Enerjisi Nedir, Nasıl Çalışır? Güneş Paneli ile Elektrik Üretimi

Bu içerikte, güneş enerjisi sistemi ve güneş panelleri ilgili birçok konuyu detaylıca inceledik. Özellikle, güneş enerjisi santrali kurulumu, güneş panellerinden elektrik üretimi ve sistemin avantajları ile ilgili birçok faydalı bilgiye erişebilirsiniz. Güneş Enerjisi Nedir? Güneş enerjisi (ısınım enerjisi): Yeryüzüne ulaşmış olan gün ışınlarının, özel olarak hazırlanmış paneller sayesinde elektriğe dönüştürülmesidir….

elektrikli araç şarj istasyonu nasıl kurulur maliyeti avantajları ve şartları
tüketim hattı nedir

Tüketim Hattı Nedir?

Tüketim hattı doğalgaz tesisatının bir bölümüdür. Tüketim hattı ana borulardan oluşur ve bu hat sayaçtan en son ayrım noktasına kadar devam eder. Tüketim hattının projelendirilmesinin alanına uygun olarak yapılması ve işinin uzmanları tarafından döşenmesi oldukça önemlidir. Tüketim hattı ve diğer tüm hatlarda sızdırmazlığa dikkat edilmelidir. Bunun için kullanılacak malzemelerin standartları,…

sonradan yerden ısıtma yapılır mı

Sonradan Yerden Isıtma Sistemi Yapılır mı?

Evet, sonradan yerden ısıtma sistemi yaptırmak mümkündür. Sonradan yapılacak yerden ısıtma sisteminin maliyeti genel olarak ilkinden daha pahalı olmaktadır. Sonradan yerden ısıtma sistemini yapabilmek için betonun kırılması gerekir. Bilinmesi gereken bir diğer nokta da kablolu sistemin yeni inşaatlarda ya da tadilat halindeki yapılarda yapılmasının mümkün olduğudur. Sonradan yerden ısıtma sistemi…

neden klima bakımı yapılır

Neden Klima Bakımı Yapmalıyım?

Klima bakımı sağlık açısından oldukça önemlidir. Hastalıklardan kaçınmak ve bir sağlık problemi yaşamamak için klima bakımlarının yapılması gerekir. Klima bakımı yapılmadığında arınmamış, kötü kalitede bir hava solunur. Bakteri, polen gibi maddelerden arınmış kaliteli bir havanın solunması için klima bakımının düzenli periyotlarla yapılması gerekir. Sağlıklı ve güvenli bir kullanım için klima…

doğal gazda mobil sistem nedir

Doğalgazda Mobil Sistem Nedir?

Doğalgazda mobil sistem konutlar, okullar, iş yerleri gibi pek çok binanın alt yapı aşamasında planı yapılarak uygulanan sistemine verilen addır. Bu sistemde borular kullanılarak radyatörlere ve musluklara iletim sağlanır. Radyatörlere sıcak su boruları giderken soğuk su boruları da dönmektedir. Bu işlemin gerçekleştiği borularda koruyucu kılıflar bulunur. Koruyucu kılıflarının da etkisiyle…

doğal gaz tesisatı ne kadar sürede yapılır

Doğalgaz Tesisatı Ne Kadar Sürede Yapılır?

Doğalgaz tesisatı ilk olarak proje ve sonrasında döşeme aşamalarından geçmektedir. Doğalgaz tesisatının ilk aşaması olan proje aşamasında alanda keşifler ve tespitler yapılır. Projenin gerekli tüm aşamalarının tamamlanmasından sonra döşeme aşamasına geçilir. Bu aşamada projeye uygun biçimde ve uygun malzemelerle işlem yapılır. Döşeme sürecinde ve sonrasında kontrol ve testler yapıldıktan sonra,…

baca tipleri ve özellikleri

Baca Tipleri ve Özellikleri

Baca tipleri kullanılma alanları, malzeme çeşitleri gibi özellikleri bile birbirinden ayrılır. Metal, seramik ve hermetik bacalar bulunur. Çelik ve paslanmayan bacalar genellikle sıvı ya da gaz yakıtlarında kazan bacası olarak tercih edilir. Sızdırmazlığın önemli olduğu bu bacalarda yalıtım da oldukça büyük öneme sahiptir. Seramik bacalarda ısı dayanımı yüksektir. Baca tipleri…

sıhhi tesisat nedir

Sıhhi Tesisat Nedir?

Sıhhi tesisat, kısaca evin altyapısını oluşturmaktadır. Çünkü; suyun ısıtılması, depolanması, dağıtımı, yağmur suyu tahliyesi ve suyun basınçlandırılması gibi konuları içine almaktadır. Temiz suyun bina içerisinde kullanılabilmesi için 25 mm boru ile döşenmelidir. Daire sayısına bağlı kalınarak pis suyu binadan kanalizasyona iletebilmek için 100’lük, 125’lik, 150’lik, 200’lük ve 250’lik boru çapları…

panel radyatör nedir nerelerde kullanılır

Panel Radyatör Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Panel Radyatör Nedir? İçerisinden geçen sıcak suyu ve buharı dışarıya direkt olarak ileten ve bu iletmiş olduğu ısıyı da uzun süre koruması istenen ve bu nedenle tercih edilen ısınma araçlarıdır. Panel radyatörler döküm radyatörlere nazaran çok daha kolay imal edilir, montajı ve kullanımı da son derece kolaydır. Diğer radyatör türlerine…

klima seçimi nasıl yapılır

Klima Seçimi Nasıl Yapılır?

Boğucu sıcaklıklardan bizleri kurtaran ve daha rahat bir yaşam sürmemizi sağlayan klimalar bizlere yardımcı olurlar. Peki, klima seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Şimdi onlara bir bakalım… Öncelikle klima seçerken klima cinsine karar vermeliyiz. Klima tipine karar verirken nerede kullanacağınız size iyi bir rehberlik yapacaktır. Salon, yatak odası ya da mutfak gibi…

vrf nedir

VRF Nedir, Nasıl Çalışılır?

VRF NEDİR? VRF klima sistemi, değişken akışkan debili sistemlerdir. Yani sistem, içinde tuttuğu akışkanın debisini değiştirerek gereken kapasiteyi tam ve net olarak ayarlayabilir. Son zamanlarda VRF klima sistemlerinde, hem çevre dostu olan hem de teknik özellikleri ile de son derece verimli R410A soğutucu akışkan kullanılır. Bu sistem, pek çok iç…

taşınabilir güneş enerji sistemleri nelerdir

Taşınabilir Güneş Enerji Sistemleri Nelerdir?

Güneş enerji sistemleri, güneş enerjisini elektriğe dönüştüren sistemlerdir. Yeni teknolojiler taşınabilir güneş enerjisi sitemlerini her zamankinden daha verimli ve daha uygun maliyetli hale getiriyor. Taşınabilir güneş panellerini evde kullanmak için veyahut kampa gittiğiniz zaman elektrik üretmek için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Taşınabilir Güneş Paneli Nedir? Güneş paneli, ışığı direkt olarak elektriğe dönüştürebilen…

su kaynaklı ısı pompası nedir

Su Kaynaklı Isı Pompası Nedir?

Su Kaynaklı Isı Pompası Nedir? Su kaynaklı ısı pompası sistemleri, ısı kaynağı olarak suyu kullanan sistemlerdir. Deniz suyu büyük çaplı olan ısı gereksinimlerinde kullanılan en güzel çözümdür. 25-50 m derinliğindeki deniz suyunun sıcaklığı 5-8 derece arasındadır. Bu sıcaklık değerleri de yüksek performans katsayıları olarak geri döner. Deniz suyu ısı kaynağı…

orta gerilim nedir

Orta Gerilim Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Elektrik santralleri tarafından enerjinin dağıtılması için oluşturulan sistemlere dağıtım şebekeleri denir. Enerjinin hiçbir şekilde kesilmeyerek bütün şehir ve tüm uç noktalara dağıtılması için bu şebekelerin son derece iyi bir şekilde tasarlanması ve projenin gerçekleştirilmesi gerekir. Böylelikle üretilen enerji, olması gereken ufak enerji kayıplarına uğrayarak, hiçbir tehlike arz etmeyerek elde edilmiş,…

multi split sistem nedir

Multi Split Sistem Nedir?

Multi Split klimalar bir başka deyiş ile çoklu split anlamına gelir. Split’in Türkçe karşılığı ‘ayrık’ dır. Yani bu da iç ünite ile dış ünitenin ayrı olduğunu belirtir. Klimalar mono split klima ile multi split klima olarak ayrılır. Mono klimalar bir tek dış ünite ve bir iç ünite sahip olan klimalardır….

hava kaynaklı ısı pompası nedir

Hava Kaynaklı Isı Pompası Nedir?

Hava kaynaklı ısı pompaları ısıtma için gerekli olan enerjiyi havadan alıp bina içerisindeki sisteme taşıyan ısı pompalarıdır. Hava kaynaklı ısı pompalarının kurulumu diğer pompalara oranla en kolay sistemlerdir. Hava kaynaklı ısı pompaları iki farklı modelde imal edilmektedir. Isı pompası hakkında detaylı bilgi almak fiyatlarını öğrenmek için ısı pompası sistemleri sayfamızı…

şebeke sistemleri nelerdir

Şebeke Sistemleri Nelerdir?

Elektrik şebekesi üretilen elektrik enerjisini kullanıcılara iletmek için oluşturulmuş bileşik bir ağdır. Ayrıca, iletim amacı ile kullanılan şebekelere iletim şebekeleri, dağıtım amacı ile kullanılan şebekelere de dağıtım şebekeleri denir. Elektrik Şebeke Sistemleri Elektrik şebekesi, üretilmiş olan elektrik enerjisini tüketicilere iletmek adına oluşturulmuş bir bileşik ağdır. Elektrik gücü sağlayan enerji santralleri, üretim…

doğal gaz faturası nasıl ödenir

Doğalgaz Faturası Nasıl Ödenir?

Doğalgaz faturası ödeme işleminde hangi yöntemlerin kullanacağı ile ilgili detaylı bilgiyi bu yazıda sizler için hazırladık. Peki, doğalgaz faturası ödeme süreci nasıl işler? Hani yöntemlerle doğalgaz faturası ödenir? Fatura Ödeme Yöntemleri; Ayrıca, kredi kartı ya da banka kartınız ile de doğalgaz faturanızı ödeyebilirsiniz. Doğalgaz faturasında yazan terimleri daha net anlamak…

alçak gerilim nedir nerelerde kullanılır

Alçak Gerilim Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Voltaj sınıflandırmaları hakkında konuşulduğunda en çok duyduğumuz terimler yüksek, orta ve düşük voltaj terimleridir. Uluslararası bir bakış açısında bu sınıflandırmalar ve sınıflandırmaların hangi voltaj aralıkların nerede yaşadığınıza bağlı olarak değişir. Alçak gerilim sistemleri hakkında detaylı bilgi için elektrik mühendislik hizmetleri sayfamızı ziyaret edin. Alçak Gerilim Nedir? Gerilim veyahut başka bir…

kömürlü kazan çalışma prensibi

Kömürlü Kazan Çalışma Prensibi

Kömür kazanı, genellikle doğal gazın olmadığı yerlerde kullanılan kazan tipidir. Katı yakıt kazanı diye de adlandırılır. Kömür kazanı hakkında detaylı bilgi için kömür kazanı nedir yazımızı inceleyin. Kömürlü kazan haznesinde yer alan kömür, zaman ayarlı motorun çalıştırdığı ve yukarıya dönerek yol alan yakma haznesine taşınmaktadır. Kömür potanın altından beslenmektedir. İlave…

kombi ateşleme arızası nedir

Kombi Ateşleme Arızası Nedir?

Kombi ateşleme yapmıyor sorunu tek bir nedene bağlı olmayabilir. Kombi ateşleme arızası aşağıdaki nedenlerden kaynaklanıyor olabilir: Kombiler, doğalgaz, elektrik ve su ile kullanılır. Bu kaynaklar olmadığında aşağıdaki sorunlar da ortaya çıkabilir: Kesintiler sonrasında da bazen ateşleme gibi sorunlara yol açabilir. Bazen ise kombi ateşleme sorunun çözümü basittir. Kombi gaz girişlerinin…

en iyi ısıtma sistemi nedir

En İyi Isıtma Sistemi Nedir?

Çeşitli ısıtma sistemleri vardır. Her ısıtma sisteminin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunur. Isıtma sistemlerini maliyetine, kullanım rahatlığına, doğaya zarar verip vermemesine ve ısıtma şekillerine göre sınıflandırabiliriz. Öncelikle iyi bir ısıtma sisteminin evinizi sıcak tutması ve ruhunuzun rahat hissettirmesi gerekir. Tüm bunların yanında enerji verimliliği sayesinde tüm faturalarınızı uzun bir…

elektrik tesisatı periyodik kontrolleri nasıl yapılır

Elektrik Tesisatı Periyodik Kontrolleri Nasıl Yapılır?

Elektrik tesislerinde muayene, kontrol ve incelemeler  resmi gazetede yayımlanan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği kapsamında yapılır. Ayrıca uluslar arası IEC 60364-6 ve bu standarda paralel olarak TSE tarafından yürürlüğe sokulmuş olan TS HD 60364-6 standardı minimum kuralları dikkate alınır. Elektrik tesislerde yapılacak analizler, ilk olarak göz ile…

doğal gaz tesisatı döşenirken nelere dikkat edilmeli

Doğalgaz Tesisatı Döşenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğalgaz tesisatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için doğalgaz tesisatı sayfamızı ziyaret edin. Doğalgaz Nedir? Doğal gaz, yer kabuğunun içerisinden çıkarılan fosil kaynaklı yanıcı gaz karışımı ve bir petrol türevi olmaktadır. Büyük bölümü ise hidrokarbon bileşiğinden oluşmaktadır. Bu hidrokarbonların sıvılaştırarak, basınca uğratılarak ya da fiziksel işlemlerden geçilerek kullanılması bizim ısınmamızı…

alternatif ev ısıtma sistemleri

Alternatif Ev Isıtma Sistemleri

Alternatif ev ısıtma sistemleri evin ısınmasını sağlayacak tesisatları estetik biçimde saklanmasına ihtiyaç duyulduğunda devreye girer. Bu sayede oturma alanlarınızda veya yatma alanlarınızda seçeceğiniz ısınma sistemini gizleyerek çirkin görüntülere engel olunmuş olur. Alternatif Ev Sistemleri Nelerdir? Alternatif ev ısıtma sistemi olarak tercih edebileceğiniz birkaç sistem bulunur. Yeni nesil ısıtma sistemlerini listeleyecek…

yazın nasıl klima kullanılır

Yazın Nasıl Klima Kullanılır?

Yaz mevsimi boyunca klima kullanımı, diğer mevsimlere göre daha yoğun bir hal almaktadır.  Özellikle bu mevsimde, klima üreten birçok firma, bazı fırsat ve kampanyalarla klima satışını daha cazip kılmaktadır. Peki, yaz aylarında klima kullanımı nasıl olmalıdır? Yazın Klima Kullanımı Nasıl Olmalıdır? Öncelikle klimanın montajı kesinlikle yetkili servis tarafından yapılmalıdır. Bu…

radyatör montajı nedir

Radyatör Montajı Nedir?

Radyatör montajı,  ısıtıcıların verimli olarak çalışmasını, sistemdeki enerji kaybının önlenmesini ve ısı kayıplarındaki değerlerin doğruluğunu sağlamak amacıyla yapılan bir işlemdir. Geçmişten bu yana farklı ısıtıcılar üretilmiştir. Bu ısıtıcılar üretilen malzemeye göre döküm, alüminyum, çelik olarak ayrılmasının yanı sıra; kanatlı, borulu, dilimli, sıcak hava apareyleri, levha olarak da adlandırılabilmektedir. Fakat bunlardan…

havayı neden nemlendirmek gerekir

Havayı Neden Nemlendirmek Gerekir?

Nem Nedir? Nem, havanın içinde bulunan su buharıdır. Tanımlanmış koşullarda havanın taşıyabildiği su ağırlığı, havanın mutlak nemidir.  Tanımlanan koşullarda havanın taşıyabildiği su buharının, tanımlanan koşullarda taşıyabileceği en fazla su buharı miktarı oranına ise oransal nem adı verilir. Bağıl Nem ve Mutlak Nem Nedir? Bağıl nem, aynı sıcaklığa bağlı olarak ve…

erd nedir

ERP Nedir?

ERP (Enterprise Resource Planning), işletmelerin mal veya hizmet üretiminde kullandığı malzeme, makine ve işgücünün bir araya getirilerek verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan yazılım ve sistemlerdir. Türkçede “Kurumsal Kaynak Planlama” olarak kullanılmaktadır. Satın alma, insan kaynakları, muhasebe, risk yönetimi gibi farklı iş yönetimleri sistem üzerinde bir araya getirilmekte ve finansal planlama…

elektrik nedir

Elektrik Nedir?

Elektrik, doğadaki enerji yüklerinin birbiriyle kaynaşarak ve iç içe geçerek birleşmesi sonucu ortaya çıkan enerji çeşididir. Manyetik alan içerisinde hareket eden iletken bir tel, elektriği meydana getirmektedir. Elektriğin ilk kez, Thales tarafından incelendiği söylenmektedir. Elektrik sözcüğü ise ilk kez 1634 yılında Sit Thomas Browne tarafından kullanılmıştır. Elektrik sistemleri hakkında detaylı…

elektrik abone bağlantı bedeli

Elektrik Abone Bağlantı Bedeli

Elektrik abone bağlantı ücretleri aşağıdaki gibidir: 0-15 kW yeraltı kabloları için 1 metre 59,89 TL/havai kablolar için 1 metre 27,84 TL 15-50 kW yeraltı kabloları için 1metre 81,06 TL/havai kablolar için 1 metre 47,25 TL 50-100 kW yeraltı kabloları için 1metre 110,68 TL/havai kablolar için 1 metre 58,86 TL 100…

doğal gaz taşımacılığı nasıl yapılır

Doğalgaz Taşımacılığı Nasıl Yapılır?

Doğalgaz taşımacılığı, taşıma hatları veya LNG zinciri ile yapılmaktadır. On dokuzuncu yüzyılın sonlarına doğru kısa mesafeli hatlar için doğalgaz taşımacılığı yapılmaya başlanmıştır. Tüketimin artması ve teknolojik gelişmeler sebebiyle günümüzde uzun mesafeli hatlar için borularla ve yüksek basınçla doğalgaz taşımacılığı gerçekleştirilmektedir. Doğalgaz tesisatı hakkında bilgi almak için ise doğalgaz tesisatı sayfamızı…

doğalgaz faturasında yazan terimler

Doğalgaz Faturasında Yazan Terimler

Doğalgaz faturasındaki terimleri detaylı anlayalım: Bir önceki fatura dönemine ait sayaç göstergesinin belirlenmiş olduğu tarihtir. Son okuma döneminde sayaç göstergesinin son olarak belirlendiği tarihtir. Önceki Fatura döneminde belirlenmiş olan sayaç göstergesinin değerine karşılık gelir. Yeni Faturalandırma döneminde belirlenmiş sayaç göstergesi değeridir. Bir önceki ve son okuma tarihleri arasında sayaçtan geçmiş…

ısı pompası kullanım alanları

Isı Pompası Kullanım Alanları

Isı pompası, ülkemizde de giderek yaygınlaşmaya başlayan bir iklimlendirme sistemidir. Hali hazırda kullanılan klima ya da buzdolabı aslında birer ısı pompası çeşididir. Isı pompası kavramı, ısının çevreden alınarak yüksek sıcaklık bölgesine transfer edilebileceği Carnot Çevrimi’nin ters çalıştırılması ile ortaya çıkmıştır. Termodinamik Kanunları’na göre, ısının düşük olan sıcaklık seviyesinden daha yüksek…

güneş enerjisi nasıl kullanılır

Güneş Enerjisi Nasıl Kullanılır?

Güneş enerjisinden yararlanmak üzere pek çok teknoloji geliştirilmiştir. Bu teknolojiler güneş ışınlarını ısı ve ışık enerjisi olarak direkt kullanılmaktadır. Güneş Enerjisi Sistemleri Kullanımı Bazı teknolojiler ise güneş enerjisinden elektrik elde etmek üzerine kurulur. Örneğin, güneş enerjisi ile çalışan sıcak su sistemleri, suyu ısıtmak için doğrudan güneş ışınlarından faydalanır. Bu sistemler…

güneş enerji sistemlerinin avantajları

Güneş Enerjisi Sistemleri Avantajları

Her enerji kazanımında olduğu gibi güneş enerjisinin de bazı avantajları ve dezavantajlarının olacağı kesindir. Ancak tabii ki diğer enerjilerde olduğundan çok daha fazla avantajları vardır. Tabii ki yenilenebilir enerji kaynakları arasında en güçlü yere yine güneş enerjisi sahiptir. Güneş enerjisinin başlıca avantajları şunlardır:

güneş enerjisi nerelerde kullanılır

Güneş Enerjisi Nerelerde Kullanılır?

Hemen her sektörde kullanılabilen güneş enerjisinin kullanım alanı çok çeşitlidir. Zaten güneş enerjisi başlı başına bir sektördür. Günümüzde gittikçe gelişen teknoloji ile birlikte enerjiye olan ihtiyaç da giderek artmaktadır. Ancak son yıllarda insanlar tarafından üretilen ve atmosfere salınan karbondioksit miktarı ciddi miktarda artmıştır. Bu nedenle pek çok gelişmiş devlet artık…

ısı pompası ile ne kadar tasarruf yapılır

Isı Pompası ile Ne Kadar Tasarruf Edebilirim?

Ev ve işyerleri dışında büyük alışveriş merkezleri, okul, hastane gibi büyük binalar ile bölümlerini birbirinden bağımsız şekilde ısıtmak ya da soğutmak için ısı pompaları kullanılır. Tavan tipi ısı pompalarında 2-50 kW performans alınırken; zemin tipi ısı pompalarında 7-140 kW performans izlenebilir. Isı pompalarının temel amacı yüksek verim almak için düşük…

evde su tasarrufu nasıl yapılır

Evde Su Faturası Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Evde su tasarrufu yapmanın temelinde ihtiyacın dışında yani gereksiz su kullanımının önüne geçmek yer alır. Bu konuda alınabilecek bazı önlemler, su tasarrufu sağlayacağından ödenmesi gereken su faturaları da daha düşük meblağda gelecektir. Alınabilecek bazı önlemler şunlardır: Alışveriş sonrası alınan sebze ve meyveleri yıkarken musluğu açık bırakmamanız gerekir. Açık musluk altında…

en uygun jeneratör

En Uygun Jeneratör

İŞYERİM VE EVİM İÇİN EN UYGUN JENERATÖR… Elektriklerin kesilmesi ile birlikte çalışmaya başlayan ve kullanım alanına göre kimi zaman hayat kurtarıcı olan jenaratörler, farklı çalışma modelleri ve güç tipleri ile ihtiyaçlara yanıt verir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan jeneratörler, aldıkları enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek hayata kolaylık katar. Jeneratör için yakıt…

merkezi ısıtma sistemini kimler yaptırabilir

Merkezi Isıtma Sistemini Kimler Yaptırabilir?

Merkezi ısıtma sistemi, bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız kısımların ısıtılmasını sağlayan sistemdir. Merkezi sistem sayesinde doğalgaz veya kömür ile kazan aracılığı ile açığa çıkarılan ısı, boru ve petekler sayesinde binaya paylaştırılır. Kimler Merkezi Sistem Isıtma Kullanabilir? Yapı ruhsatına esas olmak kaydı ile toplam kullanım alanı…

klima bakımı nasıl yapılır

Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Özellikle sıcak havalarda vazgeçilmez olan klimalar evlerin demirbaş eşyaları arasındadır. Hatta ülkemiz doğalgaz ile tanışmadan önce de kış şartlarında klimalardan faydalanılmaktaydı. Dolayısıyla yaz kış kullanılabilecek olan klimalardan daha fazla verim alabilmek ve daha konforlu mevsimler geçirebilmek için klima bakımlarının düzenli olarak yapılması gereklidir. Klima bakımları yapılırken iç ve dış olmak…

ısı pompası nerelerde kullanılır

Isı Pompası Nerelerde Kullanılır?

Isı pompaları, son yıllarda ülkemizde yaygınlaşmaya başlayan bir iklimlendirme sistemidir. Termodinamik yasaları gereği, ısının düşük sıcaklık seviyesinden daha yüksek sıcaklık seviyesine aktarılması için dış alandan sisteme verilmesi gereken enerji zorunluluğu, ısı pompalarının çalışma prensibini belirler. Dışarıdan alınan bu enerji elektrik, mekanik ya da termal enerji olarak karşılanabilir. Isı pompaları, dışarıdan…

ısı pompası ile nasıl tasarruf edilir

Isı Pompası İle Nasıl Tasarruf Ederim?

Isı pompası, ısı enerjisini bir yerden diğer bir ortama taşıma prensibi ile çalışan ve elektrik ile beslenen bir sistemdir. Gerekli şartlar sağlandığında, yüksek miktarda enerjiyi düşük maliyetler ile kullanıma sunarak ciddi oranda tasarruf yapılabilir. Birçok kişi için ısı pompası yeni bir terimdir, ancak evlerimizdeki buzdolabı, klima ya da derin dondurucu…

güneş enerji sistemleri avantajları

Güneş Enerjisi Sistemleri Avantajları

Güneş enerjisi, çevreye zarar vermeyen en bol ve en ucuz enerji kaynağından biridir. Güneş’ten gelen enerji, ısı ve elektrik enerjisi olarak kullanılabilir. Yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak dünyanın birçok bölgesinde konutların ısıtılmasında güneş kolektörleri kullanılmaktadır. Hatta son yıllarda güneş enerjisi ile çalışan arabalar ve pek çok elektronik cihaz üretilmiştir. Güneş…

doğal gaz radyant ısıtıcı nedir

Doğalgazlı Radyant Isıtıcı Nedir?

Radyant ısıtma sistemleri, uzun yıllardan beri özellikle endüstriyel ve ticari tesislerde kullanılmaktadır. Ülkemizde ise son yıllarda kendine geniş kullanım alanı bulan radyant ısıtma sistemlerinde temel prensip, ısıtma sistemlerine göre fark gösterir. Geleneksel ısıtıcı sistemlerde ısı transferi aracılığı ile ortamın havası belirli bir sıcaklığa getirilerek ısıl konfor artırılır. Buna karşılık radyant…

kentsel dönüşüm nedir

Kentsel Dönüşüm Nedir?

Kentsel dönüşüm, kanunlarla desteklenen çalışmalar olmaktadır. Kaçak konutlar genelde imarlı, imarsız birçok arazi içerisinde yapılanmış olabiliyor. Bu konutlar, çoğu zaman herhangi bir denetimden geçmediği için de elektrik, su gibi ücretli hizmetlerden büyük ölçüde yararlanabilmekteydi. Buna kaçak tüketim deniyor. Bu tarz kaçak tüketim durumlarının engellenip tamamen ortadan kaldırılması adına ve elbette…

eve yıldırım düşer mi

Eve Yıldırım Düşer mi?

Eve yıldırım düşmesi, özellikle kötü havalarda insanların aklına gelen ilk doğa olayları arasındadır. Her ne kadar eve yıldırım düşme ihtimali çok düşük olsa da imkansız değil. Çünkü, evin içerisinde yıldırımı kendisine çeken birçok etmen yer almaktadır. Peki, eve yıldırım nasıl düşer ve düşerse ne olur? Yıldırım düşmemesi için yapılması gerekenler…

endüstriyel tesisat çeşitleri

Endüstriyel Tesisat Çeşitleri

Tesisat, genel anlamda iki kısma ayrılır. Elektrik tesisatı ve mekanik tesisat bu iki ana grubun ismi olmaktadır. Mekanik Tesisatın Alanları Nelerdir? Sıhhi Tesisat: Yapının oluşturulması için önem arz eden ve gerek duyulan suyun sağlanması, ısıtılması, depolanma işlemi, pis sudan arındırılması, yağmur suyunun tahliye edilmesi ve yangın söndürme gibi konularla alakalı…

doğal gaz ilk bağlantı başvurusu nasıl yapılır

Doğalgaz İlk Bağlantı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İlk doğalgaz bağlantı başvurusu için, tesisatın bağlanacağı konutun açık adresinin bilgileri ve T.C kimlik kartı ile beraber doğalgaz dağıtım şirketine başvuru gerçekleştirilmelidir. Tesise sahip olan kişi ya da bağımsız bölümün maliki abonelik talebi gerçekleştirmek mümkün. Eğer abonelik isteği olumlu olursa Bağlantı Sözleşmesi adlı bir belge imzalanmak zorundadır. Bu sözleşme, doğalgaz…

akıllı altyapı nedir

Akıllı Altyapı Nedir?

Akıllı teknolojiler, birçok gelişmeyle birlikte hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Akıllı altyapı, sürdürülebilirlik özelliğini büyük ölçüde destekleyen bir uygulama oluyor. Verimin ve sağlam temelli bir güvenin garantisini veren akıllı altyapı sistemine gelin birlikte bakalım. Ekonomik olarak da toleranslı olan akıllı altyapı uygulamaları ile eskisinden çok daha rahat edeceksiniz. 2030 senesine…

jeneratör nedir

Jeneratör Nedir?

Jeneratörler, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren makinelerdir. Bu makineler alternatör ve motordan oluşur. Jeneratörlere, ışık enerjisinden elektrik üreten fotoelektrik hücreleri, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren makineler, kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine çeviren bataryalar ve ısı enerjisini elektrik enerjisine çeviren termoelektrik jeneratörler ve dizel jeneratörler de dahildir. Jeneratörlerin çalışma prensibi Faraday yasasına…

radyatörlü ısıtma sistemleri

Radyatörlü Isıtma Sistemleri

Isıyı ortama taşınım yolu ile ileten bir ısı transfer aracı olarak tanımlanan radyatörler ile projelendirilmiş ısıtma sistemlerinde esas sıcaklığa bağlı olarak 90 derece sıcaklıktaki su kullanılır. Kazanda üretilen sıcak su borular yardımı ile ısıtılacak hacimlere yerleştirilmiş radyatör, konvektör ya da sıcak hava apereyi gibi ısıtıcı elemanlara taşınır. Bu hacimler içerisinde…

zayıf akım sistemleri nelerdir

Zayıf Akım Sistemleri Nelerdir?

Zayıf akım sistemi olarak sözü edilen sistemler, yapıların içerisinde bilgi akışını ve iletişimi sağlayarak, kontrol ve güvenliğin düzenlenmesi ve yönetilmesi işlemini gerçekleştiren sistemlerdir. Herhangi bir yapı, zayıf akım sistemleri olmadan sadece betondan ya da ahşaptan ibarettir. Yapıya işlevselliğini kazandıran, güvenlik ve iletişimini sağlayan zayıf akım sistemleridir. Bu sebeple yaşam alanlarının…

yıldırımdan korunma ve topraklama nasıl olmalıdır

Yıldırımdan Korunma ve Topraklama Nasıl Olmalıdır?

Konutlarda, tesislerde, fabrikalarda ya da diğer yaşam alanlarında olası yıldırım düşmelerinden korunmak amacıyla kurulan sistemler bütününe yıldırımdan korunma sistemleri denir. Bu koruma görevini iki şekilde yerine getiren sistemler olası can ve mal kaybının da önüne geçmektedir. Koruma sisteminin ilki, yıldırımın ilk etkilerinden korunmak amacıyla dış yıldırımlıkların kurulması ikincisi ise düşen…

ısı pompası hakkında bilinmesi gerekenler

Isı Pompası Hakkında Tüm Bilmeniz Gerekenler

Isı pompaları, ısı enerjisini bir ortamdan diğer bir ortama taşıma prensibine dayanarak çalışan ve elektrikten güç alan bir sistemdir. Gerekli şartların sağlandığı durumlarda yüksek miktarlarda enerji, düşük maliyetlerle kullanıma hazır hale gelir. Isı Pompası Nedir? Isı pompası, doğada mevcut bulunan fakat sıcaklığı yetersiz olduğu için kullanılamayan enerjinin sıcaklığının yükseltilmesini sağlayan…

doğalgaz tesisatı nedir

Doğalgaz Tesisatı Nedir?

Doğalgaz tesisatı, ev ve diğer binaların ısınma ihtiyacına karşılık binada uygulanan tesisat sistemdir.  Doğalgaz Tesisatı Fiyatları Doğalgaz Tesisatı Bölümleri Doğalgaz tesisatı birkaç farklı bölümden oluşur. Doğalgaz tesisatı bölümleri: Her bir bölümün işçiliği titiz ve hassas bir çalışma gerektirir. Doğalgaz Tesisatı Nasıl Yapılır? Doğalgaz Tesisatı Fiyatları Doğalgaz tesisatı ve doğalgaz fiyatları…

klimanızı daha tasarruflu kullanma yolları

Klimalarımızı Daha Tasarruflu Kullanmanın Yolları

Hepimiz evlerimizi yazın serin, kışın ise sıcak tutmak istiyoruz, ancak her yıl enerji fiyatları artıyor. Klimalar da hemen hemen her evde kullanılıyorken, klimalarınızı daha tasarruflu nasıl kullanacağını bilmek, enerjiden ve paradan tasarruf etmenizi sağlar. Tasarruf etmenizi sağlayacak diğer noktalar ise klima tesisatı ve klima bakımının nasıl yapıldığıdır. Klima Seçimi Klima…

sıcak ve soğuk su tesisatı

Sıcak ve Soğuk Su Tesisatı

Su yaşamın devam edilebilirliği için en gerekli elementtir ve günümüzde gelişen teknoloji ile su her alana taşınabilmektedir. Evlerimizde hem sıcak hem soğuk olarak kullandığımız suyu kullanılabilir kılan sistemler ise su tesisatlarıdır. İki tip su tesisatı vardır sıcak su tesisatı ve soğuk su tesisatı fakat, ev ve bir çok yaşam alanında…

aydınlatma armatür tesisatı nedir

Aydınlatma Armatür Tesisatı Nedir?

Aydınlatma tesisatı Aydınlatma tesisatı, adından da anlaşılabileceği üzere bulunduğumuz ortamları aydınlatmak için kullanılan güneş ışığı dışındaki aydınlatma ürünlerini kapsayan sistemlerdir. Aydınlatma tesisatı, dış ve iç aydınlatma tesisatı olmak üzere ikiye ayrılır. Aydınlatma armatürleri, aydınlatma ürünlerinin yaydığı ışığa yön vermek için ve de parlamayı önlemek için geliştirilmiş aydınlatma aletleridir. Armatürler lambanın…