en çok satan elektrikli araba modelleri

Elektrikli Araba Modelleri | En Çok Satan Elektrikli Otomobiller

en çok satan elektrikli araba modelleri

Türkiye’de bugüne kadar satışa çıkartılmış en iyi elektrikli otomobil modelleri ve bu araçların özelliklerini sizler için bu yazımızda detaylı olarak inceliyoruz.

Özellikle 2010 yılından sonra sayısı hızla artan elektrikli araçlar hakkında birçok kişinin merak ettiği konular var. Örneğin, araba modellerinin batarya kapasitesi, menzili ve şarj süreleri…

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobil Modelleri

Ülkemizde yapılan incelemeler neticesinde kullanıcıların büyük ilgi gösterdiği ve en çok satan elektrikli araç markalarını bu kısımda sizler için derledik…

Listede yer verdiğimiz araç fiyatları 2022 yılı Haziran ayını kapsamaktadır. Çünkü, döviz kuru ve elektrikli otomobil markalarının ücret politikalarına göre fiyatlar değişiklik göstermektedir. Bu nedenle okuyucularımızın, değişen fiyatları firmaların resmi sitesinden takip etmeleri gerekir.

BUNU DA OKU: Elektrikli Arabaların AC / DC Şarj İstasyon Güçleri (Tablo Halinde)

✅ Renault Zoe

Gündelik hayatta özellikle şehir içi kullanımlarda oldukça fazla talep gören Renault Zoe elektrikli otomobil modeli, piyasada yer alan en uygun fiyata sahip diyebiliriz. Örneğin, AC Şarj istasyonunda 1 saatte 120 km mesafe, DC şarj istasyonlarında ise 30 dakika da 150 km mesafe kat etmektedir.

Maksimum Güç (kW)80/108
Ortalama Menzil395 km/s
Maksimum Hız135 km/s
Batarya Kapasitesi (kW)44,1
AC Şarj istasyon Gücü (kW)22
DC Şarj istasyon Gücü (kW)50

✅ SAIC MG ZS EV

Dünyada en çok satan ve ülkemizde de bir hayli talep gören Çin merkezli elektrikli araba modeli MG ZS EV, şehirli bir yaşama sahip kullanıcılar için son derece ideal bir araç. AC şarj istasyonlarında bataryayı tamamen 7 saatte doldururken, toplamda 400 km’ye yakın menzile ulaşır. Bu yüzden, uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesinde de yer alır.

Maksimum Güç (kW)105
Ortalama Menzil400 km/s
Maksimum Hız140 km/s
Batarya Kapasitesi (kW)44,5
AC Şarj istasyon Gücü (kW)6,6
DC Şarj istasyon Gücü (kW)80

✅ Jaguar i-Pace

Uzun yol tercih edenler için etkileyici sürüş tekniği sunan Jaguar i-Pace, yaklaşık 650 litrelik bagaj kapasitesine sahip. AC şarj istasyonunda ortalama 10 saatte, DC şarj istasyonunda ise ortalama 7-8 saatte bataryasını doldurmaktadır. Jaguar i-Pace elektrikli araba modelinin batarya kapasitesi ise 90 kW’tır.

Maksimum Güç (kW)294/400
Ortalama Menzil470 km/s
Maksimum Hız287 km/s
Batarya Kapasitesi (kW)90
AC Şarj istasyon Gücü (kW)7,4
DC Şarj istasyon Gücü (kW)104

✅ Mini Electric Cooper SE

Türkiye’de en çok satılan elektrikli otomobil modelleri arasında zirvede yer alan Mini Cooper SE, tamamen elektrikli mini sloganıyla piyasaya sürüldü. Ortalama 30 kw batarya kapasitesine sahip otomobilde ortalama 211 litre bagaj kapasitesi bulunur. Aynı zamanda arka koltuklar yatırıldığında bu sayı 731 litre seviyelerine gelmektedir. Araç 0’dan 100’e ortalama 7.3 saniye de ulaşmaktadır.

Maksimum Güç (kW)184
Ortalama Menzil232 km/s
Maksimum Hız150 km/s
Batarya Kapasitesi (kW)29
AC Şarj istasyon Gücü (kW)11
DC Şarj istasyon Gücü (kW)50

✅ Mercedes Benz EQC

elektrikli otomobil modelleri mercedes benz eqc

En iyi SUV araçlar listesinde yer alan Mercedes Benz EQC, elektrikli araba modelleri arasında zirveyi paylaşıyor. Özellikle uzun mesafelerde zorlu yol koşullarında çekiş ve sürüş konforunu iyileştirir. Bunun sebebi ise 300 kW motor gücüne sahip olmasıdır. Örneğin, ortalama 180 km/s hıza sahip bu araçla toplamda 400 km’ye yakın mesafe kat edilmektedir.

BUNU DA OKU: Elektrikli Arabalar Nasıl Şarj Edilir? (Ev, İş Yeri ve Ortak Alan)

Maksimum Güç (kW)300
Ortalama Menzil403 km/s
Maksimum Hız180 km/s
Batarya Kapasitesi (kW)78
AC Şarj istasyon Gücü (kW)7,4
DC Şarj istasyon Gücü (kW)110

✅ BMW iX3

elektrikli araba modelleri bmw iX3

Alman devi BMW’nin yeni nesil elektrikli araba modelleri arasında bir hayli popüler olan BMW i3, sıfır yakıt tüketimi ve sıfır CO2 emisyonu ile ön plana çıkıyor.  Günlük kullanımda 260 km menzile sahipken, uzun mesafelerde ise hava ve yol koşullarına bağlı olarak bu sayı artış göstermektedir. AC araç şarj istasyonunda ortalama 7.5 saat, DC araç şark istasyonunda ise ortalama 40 dakikada batarya dolumu gerçekleştirmektedir.

Maksimum Güç (kW)210/286
Ortalama Menzil460 km/s
Maksimum Hız180 km/s
Batarya Kapasitesi (kW)80
AC Şarj istasyon Gücü (kW)11
DC Şarj istasyon Gücü (kW)150

✅ Peugeot 208

elektrikli otomobil modelleri peugeot 208

Fransız otomobil devi Peugeot, elektrikli araç modelleri listesinde piyasaya sunduğu E-208, 4 metre uzunluğa 1,5 metre genişliğe sahip. Kör nokta özelliği sayesinde, kullanımı hem güvenli hem de kolay halde getiriyor. Aynı zamanda, seyir halindeyken herhangi bir çarpmaya karşı aktif emniyet freni özelliği de aktif halde sunuluyor. Eco, normal ve sport modlu sürüşleri bünyesinde barındıran araç ile maksimum 160 km/s ulaşılmaktadır.

Maksimum Güç (kW)136
Ortalama Menzil340 km/s
Maksimum Hız160 km/s
Batarya Kapasitesi (kW)42,2
AC Şarj istasyon Gücü (kW)11
DC Şarj istasyon Gücü (kW)49

✅ Peugeot 2008

Elektrikli otomobil modelleri peugeot 2008

Listemizde yer alan Peugeot markasının ikinci elektrikli araba modeli olarak yer alan 2008 EV, 434 litre bagaj kapasitesine sahip. 50 kW batarya kapasitesine sahip olması nedeniyle WLTP’ye göre 310 km menzile ulaşabiliyor.  7 kW şarj istasyonunda 11 saate, 11 kW şarj istasyonunda ise 5 saatte batarya dolumu gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda, DC hızlı şarj istasyonlarında ise 30 dakika da %80 doluluğa ulaşabilmektedir.

Maksimum Güç (kW)136
Ortalama Menzil310 km/s
Maksimum Hız150 km/s
Batarya Kapasitesi (kW)46
AC Şarj istasyon Gücü (kW)11
DC Şarj istasyon Gücü (kW)100

✅ Renault Megane E Tech

elektrikli otomobil modelleri renault megane e tech

Renault’un elektrikli araba modeli olarak piyasa sürdüğü Megane E-Tech, 130 kW maksimum motor gücüne sahip. Yeni sürümleri ile kullanıcılarıyla buluşan araçta ortalama menzil ise 300 km’ye kadar dayanıyor. 44 kW hızlı şarj kablosu sayesinde %80 doluluğa 40 dakikada, AC tipi yavaş şarj kablosuyla ise %80 doluluğa 5 saatte ulaşmaktadır.

Maksimum Güç (kW)130
Ortalama Menzil300 km/s
Maksimum Hız150 km/s
Batarya Kapasitesi (kW)60
AC Şarj istasyon Gücü (kW)7,2
DC Şarj istasyon Gücü (kW)130

✅Hyundai Kona EV

elektrikli otomobil modelleri hyundai kona ev

Türkiye’de en çok satılan elektrikli otomobiller listesinde oldukça popüler olan Hyundai KONA EV, 395 Nm torka sahiptir. Bu özelliği sayesinde 0’dan 100 km’ye ortalama 8 saniyede çıkar. Motor gücü 150 kW’a erişirken, normal şartlar altında 305 km menzile ulaşmaktadır. İki farklı batarya özelliğine sahip araçta, 64 kWh batarya, 204 PS (150 kW) güç sağlamaktadır. Aynı zamanda elektrikli motorla bir araya getirilirken, 39,2 kWh batarya ise 136 PS (100 kW) güç oluşturmaktadır.

Maksimum Güç (kW)150
Ortalama Menzil305 km/s
Maksimum Hız155 km/s
Batarya Kapasitesi (kW)64,1
AC Şarj istasyon Gücü (kW)7,2
DC Şarj istasyon Gücü (kW)77

BUNU DA OKU: Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurulumu, Maliyeti ve Şarj Ücreti



Elektrikli Otomobil Modelleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Elektrikli araba piyasasında en çok tercih edilen otomobiller ile ilgili en çok merak edilenler…

Hangi elektrikli arabalar alınır?

Elektrikli araba modelleri arasında tercih yapacakların fiyat dışında, araçların batarya kapasiteleri ve şarj sürelerine bakmaları gerekir. Örneğin, büyük bataryalı araçlar uzun menzile sahiptir ancak daha uzun sürede bataryayı tam doldurmaktadır.

Elektrikli araba almak mantıklı mı?

Elektrikli arabaların bakım maliyetleri ve yakıt fiyatı uygun olduğu için günümüzde kullanımı mantıklı. Aynı zamanda daha uzun servis bakım garantisi sunuluyor.

Elektrikli araba modelleri fiyatları neden pahalı?

Her geçen gün elektrikli otomobil kullanım sayısı artsa da şuan için istenen sayılarda değil. Bunun nedeni talebin fazla, üretimin az olması. Sonuç olarak, üretimin hızlanması ve oluşacak yeni modeller sonrasında daha uygun fiyatlar ortaya çıkacaktır.

Ortalama bir araç 100 km ne kadar yakar?

Klasik otoban kullanımlarında elektrikli otomobiller 100 km’de ortalama 18 kW elektrik tüketir.

Batarya Kapasitesi 50 kW olan araç kaç km gider?

Ortalama bir aracın 100 km’de 18 kW elektrik tükettiğini varsayarsak 50 kW batarya kapasitesine sahip araç ortalama 250-300 km yol kat edecektir.

Elektrikli araçların neden tercih edilmez?

Klasik fosil yakıtlı araçlar kadar hızlı yakıt dolumu gerçekleştirmediği ve uzun süre şarj dolumda vakit harcadığı içi tercih edilmeme durumu söz konusudur.

Elektrikli araçların avantajları nelerdir?

Çevreye fayda sağlar.
Vergi indirimleri ve devlet desteği uygulanır.
Sessiz sürüş imkanı sağlar.
Fosil yakıtlara göre daha ucuzdur.
Bakım masrafları düşüktür.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum