HEPA Filtrenin Faydaları Nelerdir

HEPA Filtrenin Faydaları Nelerdir?

HEPA Filtrenin Faydaları Nelerdir

HEPA Filtrenin Faydaları Nelerdir?

Yüksek verimli partikül filtresi olarak adlandırılan filtreler havadaki solunabilir tozları, virüsleri, polen ve dumanları partiküllerinden ayırarak temizlemekle birlikte bakteri ve çeşitli zehirli materyallerden de koruyor. Klima alırken HEPA filtreli klimaların tercih etmeniz gerekmektedir. Bu filtreye sahip klimaların tercih edilerek kullanılması oldukça fazladır. Sadece hava temizliği değil HEPA filtreler pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir.

Neden HEPA Filtre Kullanmalıyım?

HEPA filtreler, partiküllerin % 99.97 sini yok edecek şekilde tasarlanarak havadaki bakterilerin ve hastalık taşıyan viral organizmaların yayılmasını büyük oranda engelleyerek enfeksiyon yayılımının önüne geçiyor. HEPA filtrelerin özellikle kapalı alanlarda yani, sağlık kuruluşlarında, uçaklarda ve AVM’lerde kullanılması önerilerek, kalabalık alanlardaki başarısını yüksek kalite HEPA filtreler ile % 99.995 oranına çıkarıyor. HEPA filtreye sahip klima ve iklimlendirme üniteleri filtre performansının zaman içerisinde performans kaybı yaşanmamasından dolayı da çok tercih edilmektedir. HEPA filtreli klimaları satın alarak kullanmaya başladığınızda sağlığınız için endişe etmenize gerek kalmaz her daim rahatça kullanabilirsiniz. HEPA filtreler sağlığınızı koruma konusunda viral enfeksiyonların ve organizmaların yayılması konusunda oldukça başarılıdır.

HEPA Filtre Nasıl Temizlenir?

Klimanızda kullanılan HEPA filtrenin oldukça basittir ve HEPA filtre temizliğini elektrikli süpürge ve nemli bez yardımıyla hızlıca kendinizde yapabileceğiniz gibi kullanılan klimanın yetkili servisinden destek alarakta yaptırabilirsiniz.

HEPA Filtrenin Avantajları Nelerdir?

Hava temizleme cihazları ve klimalarda bulunan farklı filtreleme sistemleri kullanılmaktadır ve bunların arasında en çok ön plana çıkanı HEPA filtreler olarak bilinmektedir. HEPA filtre faydalarını ve avantajlarını genel hatlarıyla aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  • Bakteri, polen, viral enfeksiyon moleküllerini rahatlıkla tutarak, yaşantı sağlanan ortamda solunuma devam eden kişiler için temiz hava soluma şansı vermektedir.
  • Sigara içilen ortamlarda sigara dumanını tutma konusunda başarılıdır.
  • Belirli bir mikrondaki partikülleri tutarak bu partiküllerin ortamdan uzaklaştırılmasını mümkün kılar.
  • virüs ve bakterilerin arındırılarak ortamı sağlıklı hale getirir.

HEPA Filtrenin Dezavantajları Nelerdir?

HEPA filtrelerin avantajları olmasına rağmen bu filtre türünün de dezavantajları da bulunmaktadır. Peki HEPA filtrelerin dezavantajları nelerdir.

  • 0.3 mikron altındaki partiküllerin tutulamıyor olmasıdır.

Bu durum havada asılı olan kötü partiküllerin sistematik bir şekilde temizlenememesine neden olmaktadır.

ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum