alternatif ev ısıtma sistemleri

Alternatif Ev Isıtma Sistemleri

alternatif ev ısıtma sistemleri

Alternatif ev ısıtma sistemleri evin ısınmasını sağlayacak tesisatları estetik biçimde saklanmasına ihtiyaç duyulduğunda devreye girer. Bu sayede oturma alanlarınızda veya yatma alanlarınızda seçeceğiniz ısınma sistemini gizleyerek çirkin görüntülere engel olunmuş olur.

Alternatif Ev Sistemleri Nelerdir?

Alternatif ev ısıtma sistemi olarak tercih edebileceğiniz birkaç sistem bulunur. Yeni nesil ısıtma sistemlerini listeleyecek olursak:

  • kalorifer sistemleri
  • elektrikli ısıtma sistemleri
  • duvardan veya zeminden ısıtma sistemleri
  • güneş enerjisi sistemleri
  • şömine

Dekorasyonunuzun yanında dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de doğru ve tasarruflu ev ısıtma sistemini seçmek olmalıdır. İkisini bir arada yapmak istiyorsanız sizin için çok güzel önerilerimiz olacak. Örneğin; şömine, geleneksel odun sobası veya kalorifer ile hem dekorasyonunuzu oluşturmuş olursunuz hem de tasarruf sağlamış olursunuz.

Günümüzde ise en çok tercih edilen ısıtma sistemler; şömine ve geleneksel odun sobalarının dekoratif tasarımları olmuştur. Sebebi ise sadece odun ile çalıştıkları için ekonominizi oldukça düşünen ısıtma sistemleri olmasıdır. Bu ısıtma sistemlerinin ortalama 300 ve 2500 Türk lirası arasında maliyeti olmaktadır.

Kalorifer Sistemleri mi Şömine ve Odun Sobası Sistemleri mi?

Öncelikle kendi ihtiyaçlarınıza göre vereceğiniz cevap değişkenlik göstermektedir. Kalorifer, şömine ve odun sobasına göre daha fazla maliyete sebep olmaktadır. Bu yüzden bizim önerimiz şömine veya odun sobası olacaktır.

Müstakil bir ev içerisinde kalorifer; ortalama 7500 Türk lirası maliyete sebebiyet verebilir. Kalorifer sistemlerinin çalışma mantıklarından bahsetmek gerekirse; sıcak su üretme üzerine olan bu sistem ürettiği sıcak suyu evin her köşesine ulaştırır. Tabi bu ulaşımın gerçekleşmesi için ulaşacağı odalar arasına sıcak su boruları ve kalorifer petekleri koyulmalıdır. Bir diğer dezavantajını söylemek gerekirse; koyulacak boruların ve kaloriferlerin boyu oldukça büyük olduğu için dekorasyon konusunda pek istediğiniz sonuçlara ulaşamayabilirsiniz.

Saydığımız üç sistem dışında seçeceğiniz bir diğer ısıtma sistemi de güneş enerjisi olmaktadır. Güneş sistemleri ekonomik ısıtma sınıfında yer almaktadır. Güneş panelleri sayesinde hem evinizi hem suyunuzu ısıtabilirsiniz. Güneş enerjisi sayesinde sıcak su borularınızı zemin veya duvar içerisinden geçirebilirsiniz. Bu sayede dekorasyon konusunda olumlu sonuçlar elde ederek aynı zamanda ekonomik ısınma gerçekleştirmiş olursunuz.

Genel içinde yayınlandı
ÜCRETSİZ KEŞİF FORMU
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'e ait tüm kampanyalardan telefon ve mail yolu ile haberdar olmak istiyorum