Doğalgaz abonelik iptali, kullanıcıların ikamet ettiği adresten ayrılması sonrasında doğal gaz sözleşmesini fesih işlemi olarak tanımlanır.
“Doğalgaz abonelik iptali ücret iadesi ne kadar?” ve “Doğalgaz abonelik iptali nasıl yapılır?” soruları da bu süreçte en çok merak edilen konular. Bizler de, evinden taşınan ya da geçici gaz dondurma sürecini başlatmak isteyen kullanıcılara yönlendirici olacak kısa ve net bir içerik hazırladık. İşte, doğalgaz kapatma süreci, gerekli belgeler ve ücret iadesi hakkında detaylar…
Doğalgaz Abonelik İptali Nasıl Yapılır?
Doğalgaz kapatma işlemi ile ilgili detaya girmeden önce bu işlemlerin nerelerden yapıldığına bir göz atalım. Abonelik iptal işlemi üç farklı yöntem üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bunlar;
- Gaz dağıtım firmasına ait şubelerden (İgdaş, Başkentgaz, Aksa Doğalgaz vb.)
- Gaz dağıtım firmalarının Web Site adreslerinden
- e-Devlet sitesi ve uygulamasından
- Gaz dağıtım firmalarının çağrı merkezinden
NOT: Türkiye’de faaliyet gösteren firmalarda (İgdaş, Başkentgaz, Aksa Doğalgaz, İzgaz vb.) doğalgaz abonelik iptali işlemi aynıdır.
Doğalgaz Abonelik İptali Para İadesi Ne Kadar?
Kiracılar doğalgaz aboneliğini iptal ettirdikten sonra ilk sözleşme yaptıkları zaman verilen depozitoyu yani güvence bedelini aynı miktarda geri almaktadır.
Örneğin; İstanbul’da hizmet veren İGDAŞ firmasının güvence bedelleri aşağıdaki gibidir. Bu listeye göre, abonelik iptali sonrası para iadesinde ne kadar güvence bedeli verdiyseniz ve herhangi bir borç yoksa bu ücreti kuruşu kuruşuna geri alabilirsiniz.
Doğalgaz Depozito İadesi 2022 | Örnek Tablo
Kombi + Ocak | 775 TL |
Doğalgaz Sobası + Ocak | 692 TL |
Kombi + Ocak + Şofben | 858 TL |
Şofben | 83 TL |
İlgili İçerik: Doğalgaz Aboneliği Bağlantı Bedeli | 2022
Doğalgaz Aboneliğini İptal Etmek İçin Gerekli Evraklar
- Abonelik iptali yapılacak adresin tüketim noktası numarası.
- Sözleşme feshi yapılacak adreste oturan kişinin TC Kimlik Numarası.
- Üçüncü şahıslar üzerinden yapılacak olan iptal işlemi için ise noter onaylı vekaletname belgesi.
Sonuç olarak, istenen belgeleri gaz dağıtım firmasına sunduğunuz andan itibaren doğalgaz kapatma süreciniz başlayacaktır.
e-Devlet Doğalgaz Abonelik İptali (Adım Adım)
İnternet üzerinden online doğalgaz aboneliğini iptal ettirmek için kullanacağınız yöntemlerden bir tanesi de e devlet sitesidir. Peki, iptal süreci için adım adım yapılması gerekenler nelerdir?
- İlk olarak e-devlet sitesine ya da uygulamasına giriş yapın.
- Arama kısmına doğalgaz abonelik feshi yazın. Örneğin; İstanbul abonelik feshi, Ankara abonelik feshi gibi…
- Karşınıza gelen ekranda “Yeni Başvuru” ibaresine tıklayın.
- Ekranda doğalgaz abonelikleriniz yer alacaktır. Burada hangi aboneliğinizi kapatacaksanız, “Fesih Başvurusu” yazan bölüme tıklayın.
- Bu aşamadan sonra ise sırasıyla, sözleşme feshi bilgilendirmesi, başvuru formu, ön izleme ve işlem sonucu adımları yerine getirecektir.
NOT: Güvence bedelinin iadesi için 3 farklı ödeme yöntemi karşınıza çıkacaktır. Bunlar; banka hesabı, Ptt şubeleri ya da dağıtım firmasının hizmet verdiği şubelerdeki vezneler… Doğalgaz güvence bedelini nasıl almak istediğinizi seçin.