Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Elektrikli araç şarj istasyonu (E-Mobilite Sistemi), elektrikli araçların yaygınlaşmasına bağlı olarak şarj ihtiyaçlarının hızla artması ile yaygınlık kazanmıştır. Ülkemizde elektrikli araçların kullanımının sürdürülebilir olması ve elektrikli araçların çokça tercih edilmesinden dolayı etkin bir şarj altyapısı oluşturulması gerekmektedir. Bu noktada, ülkemizde EATON…
Kategori: Genel
Isı Pompası Neden Buzlanır?
Isı Pompası Neden Buzlanır? Isı pompaları dört mevsim çalışacak şekilde üretilmiştir. Dışarıdaki hava sıcaklıklarının kış aylarında düşmesi durumunda hatta 0°C’nin altında bir sıcaklıkta bile, ısı pompası bulunduğu ortamdan aldığı ısıyı içerisinde bulunan teknoloji ile beraber tüketim noktalarına ileterek sıcak su kullanımı ve ortam ısıtması için ısıtma…
HEPA Filtrenin Faydaları Nelerdir?
HEPA Filtrenin Faydaları Nelerdir? Yüksek verimli partikül filtresi olarak adlandırılan filtreler havadaki solunabilir tozları, virüsleri, polen ve dumanları partiküllerinden ayırarak temizlemekle birlikte bakteri ve çeşitli zehirli materyallerden de koruyor. Klima alırken HEPA filtreli klimaların tercih etmeniz gerekmektedir. Bu filtreye sahip klimaların tercih edilerek kullanılması oldukça…
Klima Neden Koku Yapar?
Klima Neden Koku Yapar? Klimaların koku sorunu, klimaların çalışması sırasında klima sisteminin içine biriken tozların ve kirlerin filtreleri, bobinleri tıkamasıyla gerçekleşir. Klima bakımlarını periyodik şekilde gerçekleştirmek bu sorunların çözümünü ve klimaların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Klimadan Neden Kötü Koku Gelir? Klimalardan gelen kötü koku,…
Güneş Enerji Santrali Kurulumu için Lokasyon Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Güneş Işınımı ve İklim Koşulları Güneşlenme Süresi; Bölgenin yıllık güneşlenme süresi yüksek olmalıdır. Türkiye’de özellikle Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve iç Anadolu bölgeleri coğrafi konumu nedeniyle sahip olduğu güneş enerji potansiyeli açısından bir çok ülkeye göre şanslı durumda ve yüksek güneş ışınımına sahiptir. İklim Verileri; Bölgenin…
Güneş Enerji Sistemleri’nin Etkili Kullanımı
Panel Yerleşimi ve Bakımı Doğru Yerleşim; Panellerin en fazla güneş ışığını alacak şekilde yerleştirilmesidir. Güney yönde, maksimum verimlilik sağlamaktadır. Yerleşim ve açı coğrafi konuma ve mevsimlere göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden panellerinizi yerleştirirken firmamıza profesyonel bir değerlendirme yaptırarak ve en uygun dizilim şeklini seçmek, uzun…
Güneş Enerji Santrali Kurulum Aşamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Güneş Panellerinin Kurulacağı Yer Seçimi Güneş Işınımı; Yüksek güneş ışınımı alan bölgeler tercih edilmelidir. Güneş enerjisi panelleri, güneş ışınlarını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren fotovoltaik hücrelere sahiptir. Yüksek kaliteli paneller, güneş ışığını yüksek verimlilikle elektrik enerjisine dönüştürme kapasitesine sahiptir. Bu da daha fazla enerji üretimi demektir….
Kombi Donmalarına Karşı Alınacak Önlemler
Açık Balkondaki Kombi Donabilir mi? Bireysel ısınma sistemlerini kullanarak başta ev ve iş yeri olmak üzere yaşam alanlarının ısınmasını sağlayan tüketicilerin, soğuk kış aylarında alması gereken çeşitli önlemler vardır. Alınacak bu önlemler hem kombinin hem de doğal gaz tesisatının başta donma olmak üzere birçok hasarını…
Doğalgaz Abone Bağlantı Bedeli | 2024
Doğalgaz abonelik ücreti ya da doğalgaz abone bağlantı bedeli, yeni taşınan ya da ev sahibi olanların ilk sorduğu soruların başında gelmektedir. Çünkü, yıl sonlarında eski fiyatlara güncelleme gelir. Bizler de bu içerikte sizlere 2024 doğalgaz abonelik ücretleri ve güvence bedellerini listeledik. Aşağıda yer alan tabloyu…
Merkezi Isıtma Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? | Fatura Hesaplama
Merkezi ısıtma sistemi, günümüzde en çok tercih edilen ısınma tercihleri arasında yerini koruyor. Özellikle kombi sisteminin yaygın olmadığı bölgelerin büyük çoğunluğunda yoğun şekilde kullanılıyor. Durum böyle olunca, merkezi ısıtma sistemi hakkında da insanlar birçok konuyu merak ediyor. Bizler de bu yazımızda merkezi ısıtma sistemleri hakkında…
Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler? – Güvenlik, Verimlilik ve Kapasite
Sevgili okurlar, bu yazımızda “kombi alırken dikkat edilmesi gerekenler” ile ilgili harika bir içerikle karşınızdayız. Kombi araştırması yaparken nelere dikkat edeceğinizi bilmiyorsanız dert etmeyin. Evinize ya da iş yerinize en uygun kombiyi seçmeden önce bilmeniz gereken her detay bu yazıda yer verdik. Metrekare Büyüklüğüne Göre…
Su Aboneliği Nasıl Alınır? | Gerekli Evraklar ve Abonelik Ücreti
Su aboneliği açtırma işlemi yeni ev alındığında ya da kiraya çıkıldığında yapılması gereken ilk işlemlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra doğalgaz aboneliği ve elektrik aboneliği de aynı şekilde… Evinizde yaşamaya başlamaya karar verdiğiniz andan itibaren bu üç aboneliği ilk fırsatta açtırmanız gerekiyor. Peki, su aboneliğini…
En İyi Kombi Markaları | Hangi Kombi Markaları Tercih Edilmeli?
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber birçok kişi evinde ya da iş yerinde kullanacağı ” en iyi kombi markaları hangisidir? ” diye araştırıyor. Peki, özellikle ülkemizde en çok tercih edilen kombi markaları hangileri? Ev için hangi kombi modelleri daha uygun? Aslında bu iki soru kullanıcılar için kritik…
Radyant Isıtma Nedir, Nasıl Çalışır? | Radyant Isıtıcı Tipleri ve Özellikleri
Radyant ısıtma sistemleri, bulunduğu ortamda yer alan kişi ya da nesnelerin direkt olarak ısınmasını sağlayan cihazlara denir. Radyant Isıtma Nasıl Çalışır / Çalışma Prensibi Nedir? Radyant ısıtıcı sistemlerine, güneş gibi ısı enerjisini hedeflenen bölgeye iletir ve bu bölgede yer alan kişi ya da nesnelerin ısınmasını…
Kombiden Neden Ses Gelir? | Sıcak Suyu Açınca Kombiden Ses Gelmesi
Kombiden ses gelmesi ile ilgili hemen herkesin bir tecrübesi vardır. İlk başta çok önemli gibi gözükmese de sonrasında kombinin daha büyük arızlar yaşamasında öncü olabilir. Eğer sizlerde yakın zamanda “Kombi ses çıkarıyor. Ne yapmalıyım?” sorusunu soruyorsanız bu içerikte yer alan bilgiler oldukça fayda sağlayacaktır. Öncelikle…
Doğalgaz Abonelik İptali | Ücret İadesi ve Gerekli Evraklar
Doğalgaz abonelik iptali, kullanıcıların ikamet ettiği adresten ayrılması sonrasında doğal gaz sözleşmesini fesih işlemi olarak tanımlanır. “Doğalgaz abonelik iptali ücret iadesi ne kadar?” ve “Doğalgaz abonelik iptali nasıl yapılır?” soruları da bu süreçte en çok merak edilen konular. Bizler de, evinden taşınan ya da geçici…
Kombiye Su Basma Nasıl Yapılır?
Kombiye su basma işleminin halk arasında kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkar. İşlemin diğer bilinen tabiri ise kombi basıncının yükseltilmesidir. Bu işlemde, kombiye su vererek bir nevi cihazın içerisinde yer alan basıncın arttırılması sağlanır. Kombi basıncının olması gereken seviye ise 1.5 civarıdır. Kısaca belirtmek gerekirse,…
Sıhhi Tesisat Nedir?
Sıhhi tesisat, kısaca evin altyapısını oluşturmaktadır. Çünkü; suyun ısıtılması, depolanması, dağıtımı, yağmur suyu tahliyesi ve suyun basınçlandırılması gibi konuları içine almaktadır. Temiz suyun bina içerisinde kullanılabilmesi için 25 mm boru ile döşenmelidir. Daire sayısına bağlı kalınarak pis suyu binadan kanalizasyona iletebilmek için 100’lük, 125’lik, 150’lik,…
Panel Radyatör Nedir, Nerelerde Kullanılır?
Panel Radyatör Nedir? İçerisinden geçen sıcak suyu ve buharı dışarıya direkt olarak ileten ve bu iletmiş olduğu ısıyı da uzun süre koruması istenen ve bu nedenle tercih edilen ısınma araçlarıdır. Panel radyatörler döküm radyatörlere nazaran çok daha kolay imal edilir, montajı ve kullanımı da son…
VRF Nedir, Nasıl Çalışılır?
VRF NEDİR? VRF klima sistemi, değişken akışkan debili sistemlerdir. Yani sistem, içinde tuttuğu akışkanın debisini değiştirerek gereken kapasiteyi tam ve net olarak ayarlayabilir. Son zamanlarda VRF klima sistemlerinde, hem çevre dostu olan hem de teknik özellikleri ile de son derece verimli R410A soğutucu akışkan kullanılır….
Taşınabilir Güneş Enerji Sistemleri Nelerdir?
Güneş enerji sistemleri, güneş enerjisini elektriğe dönüştüren sistemlerdir. Yeni teknolojiler taşınabilir güneş enerjisi sitemlerini her zamankinden daha verimli ve daha uygun maliyetli hale getiriyor. Taşınabilir güneş panellerini evde kullanmak için veyahut kampa gittiğiniz zaman elektrik üretmek için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Taşınabilir Güneş Paneli Nedir? Güneş paneli,…
Su Kaynaklı Isı Pompası Nedir?
Su Kaynaklı Isı Pompası Nedir? Su kaynaklı ısı pompası sistemleri, ısı kaynağı olarak suyu kullanan sistemlerdir. Deniz suyu büyük çaplı olan ısı gereksinimlerinde kullanılan en güzel çözümdür. 25-50 m derinliğindeki deniz suyunun sıcaklığı 5-8 derece arasındadır. Bu sıcaklık değerleri de yüksek performans katsayıları olarak geri…
Multi Split Sistem Nedir?
Multi Split klimalar bir başka deyiş ile çoklu split anlamına gelir. Split’in Türkçe karşılığı ‘ayrık’ dır. Yani bu da iç ünite ile dış ünitenin ayrı olduğunu belirtir. Klimalar mono split klima ile multi split klima olarak ayrılır. Mono klimalar bir tek dış ünite ve bir…
Hava Kaynaklı Isı Pompası Nedir?
Hava kaynaklı ısı pompaları ısıtma için gerekli olan enerjiyi havadan alıp bina içerisindeki sisteme taşıyan ısı pompalarıdır. Hava kaynaklı ısı pompalarının kurulumu diğer pompalara oranla en kolay sistemlerdir. Hava kaynaklı ısı pompaları iki farklı modelde imal edilmektedir. Isı pompası hakkında detaylı bilgi almak fiyatlarını öğrenmek…
Alçak Gerilim Nedir, Nerelerde Kullanılır?
Voltaj sınıflandırmaları hakkında konuşulduğunda en çok duyduğumuz terimler yüksek, orta ve düşük voltaj terimleridir. Uluslararası bir bakış açısında bu sınıflandırmalar ve sınıflandırmaların hangi voltaj aralıkların nerede yaşadığınıza bağlı olarak değişir. Alçak gerilim sistemleri hakkında detaylı bilgi için elektrik mühendislik hizmetleri sayfamızı ziyaret edin. Alçak Gerilim…
Kömürlü Kazan Çalışma Prensibi
Kömür kazanı, genellikle doğal gazın olmadığı yerlerde kullanılan kazan tipidir. Katı yakıt kazanı diye de adlandırılır. Kömür kazanı hakkında detaylı bilgi için kömür kazanı nedir yazımızı inceleyin. Kömürlü kazan haznesinde yer alan kömür, zaman ayarlı motorun çalıştırdığı ve yukarıya dönerek yol alan yakma haznesine taşınmaktadır….
Kombi Ateşleme Arızası Nedir?
Kombi ateşleme yapmıyor sorunu tek bir nedene bağlı olmayabilir. Kombi ateşleme arızası aşağıdaki nedenlerden kaynaklanıyor olabilir: Kombiler, doğalgaz, elektrik ve su ile kullanılır. Bu kaynaklar olmadığında aşağıdaki sorunlar da ortaya çıkabilir: Kesintiler sonrasında da bazen ateşleme gibi sorunlara yol açabilir. Bazen ise kombi ateşleme sorunun…
Elektrik Tesisatı Periyodik Kontrolleri Nasıl Yapılır?
Elektrik tesislerinde muayene, kontrol ve incelemeler resmi gazetede yayımlanan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği kapsamında yapılır. Ayrıca uluslar arası IEC 60364-6 ve bu standarda paralel olarak TSE tarafından yürürlüğe sokulmuş olan TS HD 60364-6 standardı minimum kuralları dikkate alınır. Elektrik tesislerde yapılacak…
Alternatif Ev Isıtma Sistemleri
Alternatif ev ısıtma sistemleri evin ısınmasını sağlayacak tesisatları estetik biçimde saklanmasına ihtiyaç duyulduğunda devreye girer. Bu sayede oturma alanlarınızda veya yatma alanlarınızda seçeceğiniz ısınma sistemini gizleyerek çirkin görüntülere engel olunmuş olur. Alternatif Ev Sistemleri Nelerdir? Alternatif ev ısıtma sistemi olarak tercih edebileceğiniz birkaç sistem bulunur….
Isı Pompası ile Ne Kadar Tasarruf Edebilirim?
Ev ve işyerleri dışında büyük alışveriş merkezleri, okul, hastane gibi büyük binalar ile bölümlerini birbirinden bağımsız şekilde ısıtmak ya da soğutmak için ısı pompaları kullanılır. Tavan tipi ısı pompalarında 2-50 kW performans alınırken; zemin tipi ısı pompalarında 7-140 kW performans izlenebilir. Isı pompalarının temel amacı…
Doğalgazlı Radyant Isıtıcı Nedir?
Radyant ısıtma sistemleri, uzun yıllardan beri özellikle endüstriyel ve ticari tesislerde kullanılmaktadır. Ülkemizde ise son yıllarda kendine geniş kullanım alanı bulan radyant ısıtma sistemlerinde temel prensip, ısıtma sistemlerine göre fark gösterir. Geleneksel ısıtıcı sistemlerde ısı transferi aracılığı ile ortamın havası belirli bir sıcaklığa getirilerek ısıl…
Akıllı Altyapı Nedir?
Akıllı teknolojiler, birçok gelişmeyle birlikte hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Akıllı altyapı, sürdürülebilirlik özelliğini büyük ölçüde destekleyen bir uygulama oluyor. Verimin ve sağlam temelli bir güvenin garantisini veren akıllı altyapı sistemine gelin birlikte bakalım. Ekonomik olarak da toleranslı olan akıllı altyapı uygulamaları ile eskisinden çok…
Bina Otomasyonu Nasıl Yapılır?
Daha konforlu ve enerji açısından tasarruf sağlayan ekonomik yapılar elde etmek için bina otomasyonu özellikle son yıllarda çok sık tercih edilen bir sistem haline gelmiştir. Bir elektrik sistemi olarak uygulanmaya başlanan bu otomasyon sistemi, binadaki yer alan tüm temel sistemlerin bir araya gelmesi ve entegre…
Radyatör Nedir?
Ev tesisatı ve mekanik tesisat alanlarında ısıtma ve soğutma elemanı olarak kullanılabilen radyatörler, ısıtılan ya da soğutulan suyun radyatör kanallarından dolaştırılması ile ısınan ya da soğuyan radyatörün sıcak veya soğuk yayarak ortamın havasının ısıtılmasını ya da soğutulmasını sağlar. Radyatörler sahip oldukları avantajlar nedeniyle mekanik tesisatçılıkta…
Konut Alırken Kullanılan Kablo Malzemelerine Dikkat
Konut alırken konut için kullanılan kablo malzemeleri çoğu insanın gözünden kaçmaktadır. Oysa detaylıca araştırılması gereken bir konudur. Her yıl onlarca insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve büyük maddi kayıplara yol açan yanlış kablo malzemeleri kullanımından ötürü çıkan yangınlar, son yıllarda gitgide artmıştır. Yeni yapılan inşaatlarda daha…